Буря в Плевен без пострадали, щети по автомобили и дървета.

Общество


Населението на Плевен остана невредимо след силната буря, която се разрази в града снощи. Това обяви днес на пресконференция старши комисар Живко Ламбов, директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Според него, около 40 сигнала са били получени на телефон 112, в резултат на паднали клони, повредени дървета и скъсани електропроводи заради бурята. Няколко автомобила са пострадали.

Комисар Станислав Атанасов, ръководител на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Плевен, отбеляза, че бурята е затруднила работата на пожарните екипи, тъй като в същото време те са били ангажирани с гасенето на полски и горски пожари. Въпреки това, отделени са били два екипа, които да реагират на инцидентите свързани със стихията. В помощ на действията ни са се включили Община Плевен, Областната администрация, както и Областно пътно управление и електроразпределителното дружество. „В момента обстановката е под контрол,“ потвърди комисар Атанасов.

Бурята в Плевен започна след 18:00 часа вчера, придружена от пороен дъжд. За 40 минути са били регистрирани 16 литра дъжд на квадратен метър. Най-силният дъжд е продължил от 18:25 ч. до 19:10 ч., според данни от плевенския клон на Националния институт по метеорология и хидрология. Вятърът е достигал скорост до 15 метра в секунда.

Информацията в статията е предоставена от Елина Кюркчиева, кореспондент на БТА в Плевен.
/ТТ/