Задържани за дрога и пиянство, пожарите в Плевен продължават.

Полиция

**От информационния бюлетин на МВР – Плевен: Новини от полицейския бюлетин за 16 юли 2024 г.**

Полицейски служители в Плевен са образували бързи производства след два инцидента, които се случиха на 16 юли и 15 юли. В рамките на проверка, проведена вчера в 18:30 часа на улица „Гренадирска“, у полицията е била задържана 47-годишна жена, при която в раницата е открита саморъчно направена цигара, предизвикваща съмнения за съдържание на марихуана по вида и миризмата си. Инцидентът е документиран, след което цигарата е конфискувана и изпратена за лабораторен анализ. След проведения оглед, прокурор от Районна прокуратура – Плевен е бил уведомен за случая.

Предходната вечер, на 15 юли в 21:30 часа, на улица „Индустриална“ в Плевен, 53-годишен мъж, шофирайки „Мерцедес“, е причинил самокатастрофа, при което автомобилът е излязъл от пътното платно и е ударил крайпътно дърво. Извършен е алкотест, който е показал наличие на алкохол в кръвта на водача над законовия лимит – 1.2 промила. Водачът е получил акт, талон за медицинско изследване и иззета е проба за химически анализ. Той е задържан за 24 часа, а дежурен прокурор в районна прокуратура – Плевен е информиран за случващото се. Разследването продължава.

В друга част на областта, огнеборците от РДПБЗН – Плевен са се отзовали и успешно потушили общо 25 пожара в различни региони през последното денонощие. Пожарите, които основно са обхванали сухи треви, отпадъци и растителност, са регистрирани в землищата на няколко села и в градовете Долна Митрополия, Белене и Никопол.

Така също в Червен бряг е забелязан пожар в контейнер за отпадъци, предизвикан вероятно поради небрежност при боравенето с открит огън.

Подробности относно ситуацията и действията, предприети от органите на реда, ще продължат да бъдат обновявани от информационните служби на МВР – Плевен.