Задържани трима мъже за отвличане на жена в Бреница.

Полиция

### Плевен: Задържани за отвличане, пожари и инциденти на пътя, съобщава МВР

Плевен, 5 септември 2024 г. – В рамките на последните няколко дни в региона на Плевен са регистрирани значими събития, съобщава информационният бюлетин на МВР – Плевен.

#### Задържания за отвличане

На 3 септември в 23:01 часа е постъпил сигнал за отвличане в село Бреница. 44-годишен мъж е съобщил, че преди минути трима мъже са нахлули в дома му и насилствено са отвлекли 49-годишна жена, отведена с тъмен автомобил, управляван от един от похитителите. В резултат на бързите действия на служителите от РУ – Кнежа, жената е открита на 4 септември в дома на 51-годишен мъж в село Борован. Свидетелите са разпитани, а жената е прегледана от съдебен лекар. Образувано е досъдебно производство по чл. 142, ал.1 от Наказателния кодекс и е сезирана Районната прокуратура – Плевен.

#### Пожари в региона

На 4 септември са потушени множество пожари на територията на областта. Запалени сухи треви, отпадъци и стърнища са горели в землищата на селата Петърница, Крушовица, Радишево, Въбел, Борислав и други. При гасенето на пожара край село Борислав на огнеборците са помогнали кметът на селото и 10 местни жители със земеделска техника.

#### Помощ при инциденти

Служители на районните служби също са оказали техническа помощ при отстраняване на паднали дървета на улица „Георги Бенковски” в Плевен и на пътя Червен бряг – Луковит. В ранните часове на 5 септември екип на РС ПБЗН – Левски е измил пътното платно след разлив на нафта вследствие на пътнотранспортно произшествие край село Българене.

МВР – Плевен напомня, че остава в сила забраната за палене на сухи треви и стърнища. Нарушителите ще бъдат санкционирани.