Задържаха пиян шофьор, огнеборци спасиха горящ влакач в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен

**Плевенските полицайски служители задържаха шофьор с висока промилаж на алкохол**

На 1 юни в Пордим, полицията задържа 53-годишен водач на товарен автомобил „Щаер“ с над 1.2 промила алкохол в кръвта. Инцидентът, случил се около 11:20 часа на улица „Христо Ботев“, е довел до задържане на водача за срок до 24 часа. След направен тест и вземане на кръвна проба, случаят е предаден на Районната прокуратура в Плевен за по-нататъшно разследване.

**Товарен автомобил „Ман“ изгоря в Плевен, следствие на неустановени причини**

Екипи на РСПБЗН – Плевен бяха мобилизирани на 31 май в 22:14 часа, за гасене на пожар в товарен автомобил „Ман“, възникнал в западната индустриална зона на града. Спасена е останалата част от влекача, а кабината и двигателното отделение са изгорели.

**Силна буря в Плевенско активира служителите на РДПБЗН**

На 1 юни екипи на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението бяха призовани да отстраняват последствията от силна буря, включващи паднали клони и дървета, както и отводняване на наводнени избени помещения. Засегнати бяха както обществени, така и частни сгради в различни населени места в областта, сред които и град Плевен.

**Техническа помощ след пътни инциденти**

Служители от РСПБЗН – Плевен и УПБЗН – Долна Митрополия предприеха действия за разчистване на пътното платно след пътно-транспортни произшествия на различни локации в региона на 1 и 2 юни.

Министерството на вътрешните работи – Плевен информира, че оперативно се реагира на всички съобщения за инциденти и събития, възникнали в областта, и провежда необходимите разследвания при съответствие със законовите разпоредби.