„Иззето издирвано Ауди; арест за наркотици; пожари опустошават села.“

Полиция

От информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен, от 30 юли 2024 година, бяха разпространени новини за няколко събития с висока обществена значимост.

В град Левски, на улица „Хан Аспарух“, полицейски служители спрели за проверка автомобил „Ауди“, управляван от 32-годишна жена. При проверката се оказало, че автомобилът е бил обявен за издирване с шенгенски индификатор като откраднат, незаконно присвоен или изгубен. В колата е иззета с протокол във връзка с чл. 84, ал. 3 от ЗМВР, а компетентните органи в Бюро „Сирене“ са били уведомени.

В рамките на операции за противодействие на наркоразпространението, в град Кнежа, на пътя между село Селановци и Кнежа, е проверен лек автомобил „Мерцедес“. Установена е самоличността на 35-годишния водач и на 18-годишен пътник, който предал на полицията пакетче, предполагаемо съдържащо дизайнерски чай. Пътникът е задържан за срок до 24 часа, са назначени експертизи, и започнато е образувано бързо производство. Районната прокуратура в Плевен е сезирана и разследването продължава.

Пожари в сухи треви са избухнали в землищата на няколко села и в град Кнежа, поради което са извършени гасителни действия. Един от пожарите, в село Писарово, е изисквал участието на местна гасаческа група и трактор с цистерна. Произшествие с пожар във фургон в Никопол е било причинено от небрежност при боравене с открит огън. В Чомаковци пожар в сухи треви в двор е довел до изгарянето на лек автомобил, като предполагаемо причината е скъсан електропровод. Огнеборци от Червен бряг са действали бързо и прецизно, погасили пламъците и предотвратили по-големи щети. В Плевен пожар на улица „Дойран“, възникнал от запалени отпадъци, е бил локализиран и потушен без материални загуби от РСПБЗН – Плевен.