Културен афиш Плевен: изложби, концерти, конкурси и състезания 19-25 август.

Последни новини


### Културен афиш за седмицата в Плевен, 19 – 25 август 2024 г.

**Регионален Военноисторически Музей – Плевен**

На 19 август 2024 г. (понеделник) от 10:30 ч. до 13:00 ч., Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ няма да приема посетители поради профилактика на пожарогасителната система.

**Регионален Исторически Музей – Плевен**

Музеят подготвя втора част от инициативата „Лято в музея`2024″. Заниманията ще се проведат в периода от 26 до 30 август. Желаещите да участват трябва предварително да се запишат на телефон: 0877/ 033 720, Анелия Първанова. Над 200 деца вече се включиха в първата част на инициативата, където имаха възможност да станат млади археолози и да развият своите концентрация и въображение.

**Национално състезание по дебати Pleven Open 2024**

На 24 и 25 август (събота и неделя) Плевен за трета година ще бъде домакин на форума, организиран от Клуб „Дебати“ – Плевен към ЦПЛР – ЦУТНТ.

**Кафе „Бордо“**

На 21 август (сряда) ще се състои музикална вечер „Вечните и неостаряващи хитове с Жоро Гарнизов“. Началото е в 19:30 ч. На 23 август (петък) ще има поп и рок вечер с Краси Янкулов и Алекс. Началото на концерта е също в 19:30 ч.

**Арт Център „Плевен“**

До края на август в Арт център Плевен (в Градската градина) може да бъде разгледана възпоменателна изложба на четирима изявени плевенски творци: Пламен Пенов, Юри Буков, Стилиян Атанасов и Павлин Ковачев.

**Регионална библиотека „Хр. Смирненски“**

Отдел „Изкуство“ на РБ „Хр. Смирненски“ обявява фотоконкурс на тема „Лятно приключение в снимки“. Всеки участник може да се включи с две авторски фотографии, които трябва да се изпратят на адрес: [email protected].

**Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен**

Продължава конкурсът за любителски снимки на тема „Моето синьо лято 2“. Участниците могат да изпратят до две снимки на адрес: [email protected] до 31 август 2024 г. Победителят ще бъде обявен на 16 септември и ще спечели фотоапарат за моментни снимки.

**Художествена галерия „Илия Бешков“**

От 5 август 2024 г. започна приемът на одобрени творби за 12-ото издание на Биеналето на малките форми в Плевен. Форумът ще бъде открит на 25 октомври в залите на ХГ „Илия Бешков“.

Това са най-важните културни събития за седмицата в Плевен. Не пропускайте възможността да се потопите в богата програма и културни изживявания тази седмица!