Масови полицейски проверки разкриха престъпления в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен става ясно, че на 14 февруари в региона се е провела мащабна полицейска операция, целяща борбата с криминалните деяния и поддържане на обществения ред. Операцията е включвала сътрудничество между различните звена на областната дирекция на МВР – Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция, както и „Държавно горско стопанство“.

В рамките на операцията са извършени проверки за престъпления срещу личността и собствеността, като са засечени случаи на незаконно притежаване и разпространение на наркотици, контрабанда, управление на превозни средства от несъобразни с правилата на движението водачи, както и неправомерно притежание на отоплителни материали.

Сред конкретните случаи е спомената проверка на лек автомобил „Форд“ в село Ставерци, който бил с нерегламентирани белгийски регистрационни табели, поставени под издирване от Шенгенската информационна система. На няколко адреса са открити дърва за огрев без документи за произход, което е довело до налагане на санкции.

В град Койнаре е арестуван младеж с подозрение за притежание на марихуана, а в Славяново – друг млад мъж се е оказал притежател на капсули със забраненото вещество „Зетрахиброкарабинол“. Антинаркотичната дейност на полицията се отбелязва и с други случаи на иззета дрога като метаамфетамин и опасни субстанции.

В рамките на акцията са установени и случаи на пътна недисциплина, включително управление на МПС след употреба на алкохол. Информацията сочи, че са проверени стотици лица и превозни средства, както и са извършени проверки в различни търговски обекти, заведения и сервизи.

В следствие на спецакцията са задържани общо 8 лица, с образувани 8 бързи и едно досъдебно производство. Общият отчет включва и регистрирани престъпления, свързани с наркотици и нарушения на пътното движение, за които са съставени брой актове и протоколи. Задържанията и свързаните с тях материали са докладвани в районната прокуратура, като работата по случаите върви с пълна сила.