Плевен с прекъсвания на водоснабдяването заради ремонтни дейности.

Плевен днес


В Плевен се извършват строително-ремонтни работи на водопроводната инфраструктура, което води до временни прекъсвания на водоснабдяването в определени части на града и околните села. Днес в периода от 10:00 до 14:30 часа жителите на районите ограничени от улиците „Сан Стефано“, „Шипка“ и булевард „Христо Ботев“, както и на жилищен комплекс „Дружба“ и района между улиците „Генерал-лейтенант Атанас Стефанов“, „Стефан Караджа“, „Знеполска“, „Цар Самуил“ и изхода от Плевен за село Къшин, ще са без вода.

В допълнение, на улица „Г.С. Раковски“ се извършва свързване на нов абонат към канализационната система без да се прекъсва водоснабдяването, но движението на моторни превозни средства ще бъде ограничено между 10:00 и 17:00 часа.

Работите са част от Инвестиционната програма за реконструкция на водопроводните мрежи в област Плевен. Поменени вътрешни водопроводи се присъединяват към основната мрежа в селата Бреница и Върбица, като се очаква водоснабдяването да бъде възстановено до 14:30 часа. Също така, се отстраняват аварии на улични мрежи в селата Бъркач, Глава, Къшин и Ракита, като е планирано водоподаването в тези населени места да бъде възстановено след 15:00 часа.

Източник на информацията е ВиК – Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven