Масов бой в плевенско село Обнова, има пострадал мъж.

Полиция

### Масов бой и задържания в село Обнова според МВР – Плевен

ПЛЕВЕН, 7 февруари 2024 г. – От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен стана ясно, че вчера, 6 февруари, в село Обнова е избухнал масов бой. Сигнал за инцидента е подаден в 20:20 часа и на местопроизшествието незабавно са пристигнали полицейски служители. По предварителна информация, след възникнала свада, са използвани метални тръби и вериги. В резултат на сблъсъка е пострадал 39-годишен мъж, който е бил транспортиран в СПО – Плевен и освободен за домашно лечение без опасност за живота. Шестима пълнолетни участници в инцидента са задържани за срок до 24 часа, а прокуратурата е уведомена за престъпление по чл.129, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

### Задържана жена след отказ за проверка на транспортно средство

В Плевен, на улица „Кара Кольо“, вчера около 10 часа е спрян лек автомобил „Хюндай“, управляван от 44-годишна жена, която е попречила на действията на правоохранителните служители. Вследствие на това е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа и уведомен е прокурор от РП – Плевен за състав на престъпление по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.

### Пожарната спасява имущество и гаси пожари в Плевенско

Пожарните служби на РДПБЗН – Плевен са погасили няколко пожара в запалени сухи треви без материални загуби в областта и се справиха с огън в отпадъци в местността „Балабаир“. В село Тотлебен възникнал пожар в къща изпепелил покрива на сградата, а в село Чомаковци причината за пожар в стопанска постройка е вероятна небрежност при боравене с открит огън. В зоомагазин в Кнежа също е възникнал пожар, като предполагаемата причина е късо съединение, като са били унищожени техника и климатик.

Работата по всички инциденти продължава с разследвания и допълнителни процедури за установяване на обстоятелствата около възникналите инциденти.