Намерени наркотични вещества в затвора Белене при рутинна проверка.

Полиция

**Нарушения и инциденти в Плевен: Информационен бюлетин на МВР – Плевен**

На 22 август около 12:45 часа в затвора в Белене, при извършване на проверка, са открити наркотични вещества. Полицейски служители са извършили оглед на мястото и са иззети стъклен балон от електрическа крушка с полепнали следи от прахообразно вещество. В процес на установяване са количеството и видът на веществото, като предстои назначаване на физико-химическа експертиза. По случая е започнато досъдебно производство и е сезирана Районната прокуратура в Плевен.

Във връзка с друг случай на 22 август, полицейски служители са задържали 28-годишен за притежание на наркотици. При извършена проверка в жилището му в Плевен е намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо приблизително 500 грама суха зелена тревиста маса, която по данни на задържания е марихуана. Веществото е предадено за лабораторна обработка. Случаят е сезиран пред РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК.

В друг инцидент на 22 август в 01:10 часа в местността „Бала баир“, 38-годишен мъж е задържан за отправени заплахи за убийство към 35-годишна жена и 14-годишно лице. В Първо РУ – Плевен е образувано досъдебно производство, а случаят е сезиран пред прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.144, ал.3, във връзка с ал.1 от НК.

На 22 август, екипи на РС ПБЗН – Плевен са извършили технически помощи, като са отстранили опасно надвиснали предмети от покрив на улица „Индустриална“ и от балкон на улица „Даскал Димо“ в Плевен.

През изминалото денонощие са погасени пожари в отпадъци, нискостеблена растителност и сухи треви в различни землища на Плевен, вкл. местността „Бала Баир“, в села като Търнене, Аспарухово, Чомаковци, Телиш и Горник, както и край Долна Митрополия и Никопол. От РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън на открито, като нарушителите ще бъдат санкционирани.

На 23 август в 03:38 часа е съобщено за пожар в необитаема къща в село Мечка. Пламъците са локализирани и погасени от екип на РСПБЗН – Плевен. Предполагаемата причина за пожара е късо съединение. Унищожени са 50 кв.м. покривна конструкция и 50 кв.м. каратаван, като са спасени близките постройки.