„Ограничаване движение на ул. „Дойран“ в Плевен заради ремонтни дейности“

Последни новини


Плевен се Подготвя за Премахване на Тополи, Засяга Транспорта и Паркирането

Ограничения в движението ще бъдат наложени по ул. „Дойран“ в град Плевен от 29 юли до 2 август 2024 г. между 07:30 и 14:00 часа. Причината за тези мерки е планираното премахване на тополи, което ще се извърши в района, по заповед №РД-10-1184/25.07.2024 г. на кмета на Община Плевен.

Заповедта регламентира и временната забрана за престой и паркиране на моторни превозни средства (МПС) в зоната на действие. Изключение от тази ограничение ще бъдат само автомобилите на спешна медицинска помощ, пожарната и Министерството на вътрешните работи.

Във връзка с предстоящите трансформации, се налагат и промени в маршрутите на градския транспорт. Електробусите на линия №19 и линия №20 ще следват новообразувани маршрути, за да не влизат в участъка с ограничения. По този начин, електробус №19 ще минава през редица променени спирки, докато №20 ще следва маршрути на тролеи №7 и №33 до спирка Пазара, преди да продължи към Индустриална зона. Обратните посоки на движение за линиите не претърпяват промени.

След завършване на премахването на тополите, отдел „Екология“ при Община Плевен информира, че на техните места ще бъде засадена нова растителност. Тази растителност е внимателно подбрана, така че да е подходяща за градските условия и да допринася за подобряване на градската естетика и екология.