„Оружие и боеприпаси иззети в Плевен, образувани досъдебни производства.“

Полиция

### Последни Новини от Плевен: Оружие, Акцизи, Пътни Инциденти и Други Произшествия

Информационният бюлетин на МВР – Плевен разкрива няколко важни инцидента, станали в региона през изминалата седмица.

В село Еница е извършена операция, при която е намерено и иззето оръже – ръчна граната от Втората световна война, която била скрита в дървен шкаф в частен дом. Образувано е досъдебно производство по случая.

В друго произшествие, екипи на местната полиция са конфискували 1.600 кг тютюн без платен акциз. Специализираната операция срещу търговията с нелегални стоки преминала успешно с множество проверки на лица и търговски обекти.

Два пътни инцидента са регистрирани в региона, като в единия случай е настъпила фрактура на 12 гръден прешлен при 70-годишен водач, а в другия – жена с фрактура на ключица и двама мъже с мозъчни травми. И за двата случая са образувани досъдебни производства.

Освен това, местната полиция е задържала 30-годишен мъж от село Буковлък за отправяне на заплахи за убийство, както и е регистриран случай на грабеж, при което е издирван 45-годишен мъж, обвинен в отнемане на 2000 лева от потърпевшата.

Полицията също така е провела операции срещу шофиране в нетрезво състояние, резултатът от които беше образуването на пет бързи производства. Един случай на управление на АТВ от неправоспособен 17-годишен също е довел до съответни правни действия.

Бяха фиксирани и нарушения с наркотици. 20-годишен плевенчанин и 23-годишен мъж са задържани за притежание на марихуана, като и за двамата са образувани бързи производства.

Отбелязан са и няколко случая на пожари и технически помощи, включително отводняване и гасене на контейнери за отпадъци. Благодарение на навременната намеса на екипите от РДПБЗН – Плевен, е предотвратено разпространението на пожарите.

Тези и още новини от региона винаги можете да намерите в инфорамционния бюлетин на МВР – Плевен.