„Множество арести за наркотици и пожари в Плевенска област“

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен бе съобщено, че вчера, в два отделни случая, са били задържани млади мъже за притежание на наркотични вещества. На улица „Васил Левски“ 23-годишен е предал доброволно малко количество марихуана, като е бил задържан за 24 часа. Работата по случая продължава с назначена физико-химическа експертиза. На улица „Прилеп“ друг 22-годишен мъж е уличен с 10 грама марихуана за лабораторна обработка и също така е задържан.

Вечерта на същия ден на булевард „Русе“, 37-годишен мъж е доброволно предал хартиена свивка, съдържаща вещество, което той идентифицирал като пико. Полицейските служители провели оглед и иззели допълнителни доказателства, като и тук е бил задържан за срок до 24 часа.

В същия бюлетин на МВР – Плевен е засегната и тематиката за пожарната безопасност и защита на населението. Били са потушени четири отделни инцидента с огън, включително пожар в метален контейнер за отпадъци, в микробус „Ивеко“, лек автомобил „Рено“ и къща в село Градище. Във всички случаи екипи на РСПБЗН – Плевен своевременно са реагирали и овладели ситуацията, ограничавайки щетите и предотвратявайки по-сериозни последствия.

Информацията относно огнените инциденти подчерта, че били избегнати материални загуби, особено благодарение на бързите и ефективни действия на пожарната служба. Бе отбелязано още горенето на сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на Кнежа и Долна Митрополия, които също били справени без материални загуби.

МВР – Плевен продължава активната си работа както в борбата със злоупотребата с наркотици, така и в превенцията и реагирането при пожари, подчертава се в предоставената от тях информация.