Шофьор опита подкуп, получи условна присъда и глоба от Плевенски съд.

Общество


Условна присъда и глоба в размер на 200 лв. е получил шофьор, който се опитал да подкупи полицай в град Искър. Това наказание е определено от състав на Плевенския окръжен съд, както е съобщено от пресцентъра на съдебната институция.

Обвиняемият в случая е мъж от Бяла Слатина. Ситуацията от 23 ноември миналата година беше докладвана от Областната дирекция на МВР. Мъжът бил спрян за рутинна проверка и се установило, че неговата шофьорска книжка е с изтекъл срок на валидност от 13 ноември 2019 година. В опита си да избегне съставянето на акт, шофьорът подхвърлил банкнота от 50 лева на предната лява седалка на служебния автомобил на патрула. В следствие на това той бил веднага задържан.

На разпоредително заседание на съда, подсъдимият изразил желание делото да се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като признал вината си и се отказал от събирането на допълнителни доказателства. Плевенският окръжен съд постановил присъдата, с която било определено наказание от осем месеца лишаване от свобода на основата на условност, с изпитателен срок от три години, и наложена глоба в размер на 200 лева. По време на изпитателния срок подсъдимият ще бъде под възпитателните грижи на Наблюдателната комисия при Общинския съвет в Бяла Слатина, е решил съдът.

Присъдата подлежи на обжалване и може да бъде протестирана пред Апелативния съд във Велико Търново в срок от петнадесет дни от деня на нейното обявяване.

Информация за тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева от Българската Телеграфна Агенция (БТА).