Откриват нова пожарна служба в Плевен за Седмица на безопасността

Общество


В рамките на Седмицата на пожарната безопасност в област Плевен ще бъде тържествено открит нов участък на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Новият участък, разположен на улица „Сторгозия“ 12, ще бъде официално открит утре. Районът, който този участък ще обслужва, обхваща най-големия жилищен квартал в Плевен – „Сторгозия“, община Долни Дъбник и седем населени места, както и четири населени места към община Плевен. Територията на обслужваната зона включва и важни транспортни артерии като първокласния път София – Русе/Варна, второкласния път Видин – Русе/Варна, железопътната линия София – Русе/Варна и магистрални газопроводи.

До 15 септември всички структури на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Плевен ще проведат дни на отворени врати и открити телефонни линии. В Плевен също ще се проведе пожаро-тактическо занятие в хипермаркет и демонстрация на учебна евакуация в детска градина „Слънце“.

Планирани са събития и в други населени места в областта, сред които Кнежа, Гулянци, Белене и Никопол.

През 2023 година се навършват 145 години от началото на пожарното дело в Плевен. Областта разполага с общо седем районни пожарни служби, разположени в градовете Плевен, Червен бряг, Левски, Никопол, Кнежа, Гулянци, Белене, както и два участъка – в Долна Митрополия и най-новия в квартал „Сторгозия“.

Източник на информацията: Българска телеграфна агенция (БТА).