Откриха нелегален тютюн и обявен автомобил в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, 25 юли 2024 г.

Ново досъдебно производство бе образувано за престъпление против данъчната система след полицейска операция в село Глава. В имота на 66-годишен гражданин са открити 4.5 кг нарязана листна маса, наподобяваща тютюн. Стоката е предадена на властите, а случаят се разследва от прокуратурата в Плевен.

В същия ден, в село Асеновци, 24-годишен водач бе проверен, като се установи, че управляваният от него товарен автомобил „Опел“ е обявен за издирване. Автомобилът е иззет, а информацията за случая е предадена на Бюро „Сирене“.

42-годишен мъж, шофирал „Форд“ в град Искър, е уличен в управление на МПС без необходимите документи и с нарушение в рамките на едногодишния срок след предишно наказание за същото престъпление. За него е уведомен дежурният прокурор в РП – Плевен.

Освен това, в Никопол е спрян 18-годишен водач на електрически скутер „Чопър“, който не е регистриран по установения ред. Във връзка с това е създадено бързо производство и разследването продължава.

Пожарна безопасност остава ключов приоритет, като през последното денонощие са били погасени пожари в местностите на Горна Митрополия, Асеновци и край Гулянци. На територията на Плевен е бил погасен пожар на булевард „Данаил Попов“, без материални загуби. Мълния е причинила пожар на ВЕЦ в землището на град Койнаре, където са унищожени части от генератор.

Източник: Министерство на вътрешните работи – Плевен.