Плевенчанин задържан за притежание на наркотици

Полиция

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен се съобщава за поредица от инциденти с наркотици, пътно-транспортни произшествия и други извършени престъпления, регистрирани на територията на областта.

Полицията в Плевен задържа 47-годишен мъж за притежание на марихуана. След претърсване на неговия автомобил „Рено“ и жилище в квартал „Сторгозия“, служителите на Второ РУ открили 40 грама от веществото.

При отделни случаи на улица „Ангел Кънчев“, 15-годишно момче и 53-годишен мъж също били задържани за притежание на марихуана. Те доброволно предали съмнителни вещества на полицейските служители. Плевенската районна прокуратура разследва случаите, като на задържаните се предстои провеждането на физико-химически експертизи.

Тежък пътен инцидент бе регистриран в град Левски, при който водач на тротинетка бил ранен след като загубил контрол и паднал. 41-годишният мъж с фрактура на носни кости е в безопасност за живота, но след инцидента, полицията образува досъдебно производство.

В град Левски бил проверен и 23-годишен водач на „Мерцедес“, при който наркотест показал употреба на метамфетамин. След медицинската проверка младежът бил задържан с полицейска мярка за до 24 часа.

Полицията разследва също така скандал в село Асеновци и сбиване в Никопол, при които участниците нанесли леки телесни повреди един на друг. Задържани са били лица, отговорни за инцидентите, и са образувани досъдебни производства.

В друг случай, при проверка на имота на 41-годишна жена от Кнежа, полицията откри полиетиленов плик с растения, реагиращи на наркотест за марихуана. Започнало е разследване за незаконно отглеждане на коноп.

Отчетен е случай на засечено нерегистрирано моторно превозно средство в село Милковица, по което е образувано бързо полицейско производство.

В областта били съобщени и няколко пожара, включително в село Ленково, град Тръстеник и на улица „Ген. Владимир Вазов“ в Плевен, като за всички инциденти са предприети необходимите мерки за овладяването на огъня и няма сериозни пострадали.