Плевен възстановява щетите след буря и множество пожари.

Областна администрация Плевен


Николай Абрашев, областен управител на област Плевен, директорът на РДПБЗН – Плевен комисар Станислав Атанасов и директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Живко Ламбов съобщиха за предприетите мерки за нормализиране на ситуацията в областта.
ЗараЯи многобройните пожари и материалната щета, причинена от снощната буря, в Плевен е била проведена извънредна среща, в която са обсъдени взетите мерки и усилията на екипите на терен. През последното денонощие екипите на РДПБЗН – Плевен са реагирали на общо 68 произшествия, включващи 44 пожара.
Комисар Атанасов благодари на доброволнците от областта и изтъкна професионализма на формированията в няколко града, които са помогнали в справянето със ситуацията. След бурята са постъпили над 120 сигнала за инциденти, на които е реагирано своевременно. Различни институции са действали съвместно, за да разчистят паднали дървета, да отстранят проблеми в инфраструктурата и да овладеят ситуацията в жилищни райони и на основни пътни артерии.
В резултат на силния вятър са били повредени електрически проводници, което е довело до пожари в някои села. Областният управител обеща ангажимент към кметовете за активизиране на доброволчески екипи и анализ на последствията в края на сезона. Ламбов изрази благодарността си към спасителните служби и призова хората да бъдат внимателни при палене на огън на открито.