Плевен в ситуация на бедствие след рекорден ливен дъжд във вторник.

Последни новини


Плевен пострада от проливен дъжд с над 10 сигнала за паднали дървета и клони

Плевенската общественост се изправи пред сериозно предизвикателство след кратък, но интензивен проливен дъжд, който удари града след 18:00 часа днес. Общината се завърна с десетки обаждания от граждани, алармиращи за инциденти, свързани с паднали клони и възмущени дървета, затрудняващи движението и повредили инфраструктурата.

Дружеството „Паркстрой“ се отзова на сигнала за паднала топола на ул. „Дойран“ №60, където дежурен екип бързо пристъпи към отстраняване на препятствието. Тази работа налагаше временно ограничение на движението от страна на полицията.

Друг инцидент бе забелязан на ул. „Георги Кочев“ №59, близо до аптека „Хигия“, където дърво се стовари върху автомобил, късметлийски без да причини пострадали. Сходни проблеми бяха забелязани на улиците „Иван Вазов“ №59 и „Марибор“, като там също дървета се сринаха върху паркирани коли.

Улица „Рила“ №9 не беше изключение, с отчетено паднало дърво върху електропреносната мрежа, а и град Славяново бе упоменат заради проблеми с електрозахранването.

Общината Плевен не остана безучастна: всяко получено съобщение беше незабавно прехвърлено към съответните органи за почистване и противопожарна служба, а кметът д-р Валентин Христов бе информиран за случващото се.

От своя страна, инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, успокои гражданите, че тролейбусният транспорт функционира безпрепятствено и че контактната мрежа е неповредена.

Според данни от Националния институт по метеорология и хидрология в Плевен, само за 40 минути, 16 литра дъжд на квадратен метър са обрулили града, като пикът на валежите е регистриран между 18:25 и 19:10 часа.