Полицията в Плевен разкри множество престъпления и агресии.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР-Плевен бе съобщено за редица престъпления и инциденти, засегнали населението на областта. На 28 май 2024 г., гражданин на Плевен е бил жертва на грабеж в ж.к. „Дружба“, при който нападателите са му отнели мобилен телефон и лични документи след употреба на физическа сила. Извършителите все още не са заловени, и е образувано досъдебно производство.

Сигнал за агресия на пътя бе получен на 27 май. 79-годишен шофьор на „Рено“ станал жертва на нападение от страна на водач на товарен автомобил „Пежо“ под моста за жк „Сторгозия“. По случая е установен 48-годишен мъж, който е задържан и срещу него също е образувано досъдебно производство.

На 27 май е задържан и 27-годишен мъж в Червен бряг за притежание на наркотични вещества, предполагаема марихуана. Арестът е осъществен след доброволно предаване на веществото при полицейска проверка. Експертизата още предстои, но вече е стартирано бързо производство.

Освен това, жена на 37 години е била хваната да управлява автомобил под въздействието на алкохол в село Гривица. Допусналият нарушение водач е отказал да предостави кръвна проба и е задържан за 24 часа. След случая, разследващите продължават работата по образуваното бързо производство.

МВР-Плевев активно следи всички сигнали и апелира гражданите за повишено внимание и съдействие при засичането и предотвратяването на подобни престъпления.