Полицията в Червен бряг извърши операции срещу наркотици и акцизи.

Полиция

Плевенското МВР разкри случаи на притежание на наркотици и нарушения на акцизния режим по време на последната си акция в региона, информира информационният бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен.

На 9 октомври около 22:30 ч. в Червен бряг, на бензиностанция е бил проверен автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишен мъж, със 19-годишен пътник. В задния джоб на пътника са открити наркотични вещества, сред които марихуана и бяло кристалообразно вещество, иззети за проверка. Младежът е задържан за 24 часа, като е образувано бързо производство и случаят е предаден на районната прокуратура в Плевен.

В рамките на специализирана операция на същия ден, плевенските полицаи конфискуваха над 6 кг тютюн с незаплатен акциз от пазар в града. Продуктите са намерени на кооперативния пазар на улица „Княз Александър Батенберг“, за което е съставен констативен протокол.

Същевременно, в село Рупци, 17-годишен, управялващ автомобил „Волво“, катастрофирал без да притежава шофьорска книжка, което е нарушение в рамките на едногодишен срок от предходното му наказание. Срещу него е образувано бързо производство и информацията е предадена на плевенската прокуратура.

На 9 октомври в Плевен е извършена проверка на 35-годишен мъж, който доброволно предал вещество, идентифицирано като пико. Образувано е бързо производство и лицето е задържано за 24 часа.

В рамките на последния ден, МВР Плевен отразява също редица пожари, причинени от небрежност с открит огън. На улица „Патриарх Евтимий“ в Плевен са изгасени отпадъци, а в Кнежа и село Садовец са спасени близки сгради от пламъци. В резултат на тези случаи, няма пострадали, но щети има по покривни конструкции и дърва за огрев.