Полиция и пожарна служба проведоха успешни операции в Плевен.

Полиция

В информационния бюлетин на МВР – Плевен от 9 октомври 2024 година се съобщава за няколко важни инцидента и операции в региона.

**Полиция и разследвания**
На 8 октомври в Плевен, около 8 часа сутринта, органите на реда са задържали 44-годишна жена с 8,700 кг незаконно притежаван тютюн, разпределен в 11 плика. Случаят е предаден на разследващ полицай и прокурор.

В Плевен е арестувана и 21-годишна жена, която е откраднала портмоне със 300 лева и лични документи от 52-годишна жена в местен хипермаркет. Извършителката направи пълни самопризнания и е задържана за 24 часа.

Полицията в село Гривица е иззела растение канабис, високо около 2 метра, от частен имот. Започнато е досъдебно производство и случаят е под наблюдение на Районната прокуратура в Плевен.

В село Петърница 17-годишен водач без правоспособност е замесен в пътен инцидент. Той е установен с положителен тест за амфетамин. У него са открити марихуана и кристални вещества. Задържан е за 24 часа.

Полицията в Плевен е спряла 43-годишна жена, която е карала под въздействие на амфетамин и метамфетамин. Тя е отказала кръвна проба и е задържана за 24 часа.

В Кнежа, 27-годишен водач е задържан след откриване на марихуана в автомобила му. Образувано е производство и случаят е под наблюдение на Районната прокуратура.

**Пожарна безопасност**
На 8 октомври е избухнал пожар в автомобил „Porsche“ в Плевен. Пламъците са изгасени от местната пожарна служба и обстоятелствата се разясняват от полицията.

Същата вечер в Плевен и Гулянци е имало палежи на отпадъци и сухи треви, които са били успешно потушени без материални загуби. Рано сутринта на 9 октомври в село Бреница е изгорял лек автомобил „Фолксваген“, но сградите в близост са спасени.