Полиция разследва серия грабежи и инциденти в Плевенско.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен се разбра, че полицейски служители активно работят по редица случаи на престъпления и произшествия, станали в региона.

На 5 март 2024 година бе съобщено за грабеж, извършен на улица „Осъм“ в град Плевен. 36-годишен мъж бе нападнат и ограбен, като злоумишлениците му отнели лични вещи и пари. Някои от откраднатите предмети са открити по-късно и върнати на собственика. Във връзка с този случай е започнато досъдебно производство.

Също така, на 3 март е била осуетена кражба на автомобил „Опел“ в град Долни Дъбник, като заподозреният 33-годишен е задържан за 24 часа.

Полицията е реагирала и на тежко пътно-транспортно произшествие, при което 22-годишен водач на „Мазда“ е катастрофирал в село Козар Белене, в резултат на което 20-годишен пътник е пострадал и е хоспитализиран със счупена раменна кост.

В доклада на МВР се споменава и случай с нерегистриран мотопед, след като 35-годишен водач е заловен в село Радишево. Поради липсата на регистрация на мотопеда е образувано досъдебно производство.

При друг инцидент, 32-годишен водач е бил задържан след управление на автомобил под влияние на алкохол в село Ставерци.

Отделно от това, МВР отчита и няколко инцидента свързани с пожарна безопасност. Установено е, че в село Бохот след пожар в дома на 77-годишен мъж неговото тяло е намерено безжизнено. Освен това, са регистрирани пожари в сухи треви и отпадъци, в комини, както и на паркиран автомобил в плевенския квартал „Дружба“.

МВР продължава разследването на всички случаи и призовава гражданите да спазват мерките за лична и обществена безопасност.