Честване на Трети март в България с вълнуващи тържества и снимки.

Плевен днес


На 3 март 1878 г. българският народ отбелязва една от най-славните и значими дати в своята история – денят на своето национално възраждане. В тази светла годишнина, която празнува 146 години свобода, жителите на село Българене и околностите уважиха паметта на своите герои чрез поднасяне на венци и цветя на паметниците на В. И. Пирогов и на войните за национално обединение.

Празничните тържества продължиха с различни културни мероприятия в салона на местното читалище „Гео Милев – 1895“. Ученици от ОУ „Христо Ботев“, жители и гости на събитието, организирано съвместно с кметството на селото, взеха участие в отбелязването на националния празник. Празничната програма включваше рецитали, патриотични песни и танцови представления, които събудиха възрожденския дух и пробудиха чувството на гордост и отговорност за наследството на предците, извоювали националната независимост.

Честването на 3 март е не само повод за празнуване, но и за осъзнаване на дълбоките корени на българския народ и неговия подвиг в борбата за свобода и независимост. Обществото чества с особено уважение своята идентичност, гордо поддържайки традициите и ценностите, предавани през поколенията.

Източник на информацията: PlevenZaPleven