Седмица удължени ограничения движението Плевен рязане тополи улица „Дойран“

Последни новини


Плевенската Община заяви, че временното ограничение на движението по част от ул. „Дойран“ ще продължи до 9 август включително. Ограничението се налага поради планирано рязане на опасни тополи в района.

Кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, първоначално обяви ограничението да бъде от 29 юли до 2 август между 07:30 и 14:00 часа в участъка на улицата, разположен от НАП – Плевен до кръговото пред Кооперативния пазар. Впоследствие е издадена и допълнителна заповед, удължаваща ограниченията от 1 до 2 август и от 5 до 9 август в същия часови диапазон. Още съгласно заповедта, престоят и паркирането на МПС в зоната на ограничението са забранени, с изключение на автомобили на Спешна помощ, Пожарна безопасност и защита на населението и Министерство на вътрешните работи.

Променя се и движението на линиите № 19 и № 20 на градския транспорт. Електробусите с № 19 ще следват алтернативен маршрут през Втора клинична база, ШЗО, „Плевенска епопея“, Македонска чешма и „Лайф“. Обратният път включва спирка Кооперативен пазар и следване по ул. „Самуил“. Линия № 20 ще запази своя маршрут като тръгва от Моста при началото на парк „Кайлъка“ и заминава към Промишлена зона /Стъкларски завод/, с обратен маршрут през спирка Кооперативен пазар.

Накрая, от Общината заявиха, че на мястото на отстранените дървета ще бъдат засадени нови, които да отговарят на градските условия и да не затрудняват движението.