Спецакция в Плевен: Иззети 280 литра фалшив перилен препарат.

Полиция

От информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен стана известно, че вчера, 20 февруари, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен са иззели 280 литра фалшив перилен препарат при специализирана полицейска операция. При проверка в местен апартамент са открити 18 кашона, съдържащи туби с цветна течност и етикети от известни марки перилни препарати, общото количество на които е 280 литра. 36-годишен мъж е задържан за период до 24 часа, уведомен е прокурор при РП – Плевен и по случая текат действия съгласно Закона за МВР.

Също така в бюлетина се съобщава за образувани две досъдебни производства на 19 февруари за шофиране след употреба на наркотици. Проверките са установили употреба на амфетамин и метамфетамин от двама различни водачи на „Фолксваген“. Друг инцидент е зафиксиран в град Червен бряг, където е установено незаконно присъединяване към електроразпределителната система.

Информационният бюлетин на МВР – Плевен описва и случай на хулиганство в спешен кабинет на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, където 27-годишен мъж е отправил обиди и заплахи към медицинския персонал. Отделно, полицията е съобщила за задържан 33-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол, като тестът е показал концентрация на алкохол над 1.2 промила в кръвта.

Освен това е разкрита и задържана лице за извършена взломна кражба в село Староселци, при която са откраднати телевизори и моторна косачка. Накрая се предава, че след проверка на улица в Плевен е задържан 33-годишен мъж, който доброволно е предал пликове с предполагаема марихуана.

Полицейските служители и разследващите продължават работа по всички случаи, а по някои от тях вече са образувани съответните производства под ръководството на прокуратурата в Плевен.