Плевен отбеляза 80 години от рождението на поета Константинов.

Плевен днес


Празник на поезията се състоя в Плевен в чест на 80-годишния юбилей на поета Георги Константинов. Община Плевен и Сдружението на писателите в Плевен организираха тържеството, което се проведе на 19 февруари в препълнената зала „Катя Попов“. Участваха Общински хор „Гена Димитрова“, певците-артисти Симеон Владов и Румен Спасов.

Тържеството беше почетено от редица важни лица от обществения живот, включително областния управител Виолета Иеремиева и кметовете на Плевен и близките общини. Кметът д-р Валентин Христов поднесе на поета красива икона на Свети Георги Победоносец и поздравителен адрес. Лалка Павлова изнесе реч по повод юбилейната стихосбирка на Константинов.

В своето вълнуващо слово, Георги Константинов сподели за трите вида безсъние, които го вълнуват през нощта – поетичното, свързано с творческия порив; деловото, свързано с управлението на списание „Пламък“; и предюбилейното, обръщено към родния му град Плевен, за който каза, че всъщност е лесно – просто трябва да изкаже своето огромно „благодаря“.

Източник на информацията: PlevenZaPleven