Специална операция разкри наркотрафик и хулиганство в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, дойдоха нови данни относно редица престъпления на територията на областта, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества, хулиганство, както и пожари.

В хода на специализирана операция в РУ Левски, проведена на 19 юли, е задържан 53-годишен мъж в дома на когото са открити около 10 грама коноп. Образувано е досъдебно производство. В село Козар Белене полицията открила и иззела 13 растения от рода на конопа. Задържан е 22-годишен мъж във връзка с отглеждането на растенията.

След инцидент с хулиганство, служителите на РУ-Никопол на 21 юли задържаха двама мъже, които се биха в питейно заведение и унищожиха имущество.

На следващия ден, после агресивно и заплашително поведение в село Горник, е задържан 39-годишен мъж, който заканил и нападнал полицейските служители.

През същата сутрин в Плевен, 27-годишен мъж е ударил с бутилка уиски 16-годишен, предизвиквайки му телесни повреди. Задържан е от Плевенската полиция и образувано е досъдебно производство.

На 21 юли жител на село Опанец сигнализирал за стрелба по дома му. Полицията установила и задържана двама извършители.

Отделно, през почивните дни екипи на РДПБЗН – Плевен участвали в гасенето на 17 произшествия, като пожарите били в сухи треви и растителност, както и се предоставила техническа помощ при отстраняване на опасна ламарина в град Долна Митрополия и отваряне на врата в село Телиш.

Слючаят с пожар в къща в село Ставерци е бил съобщен на 20 юли, като пламъците били изгасени още преди пристигането на пожарната. Причините за пожара са в процес на изясняване.

МВР – Плевен продължава да следи ситуацията и да осъществява необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и безопасност.