**Тежка катастрофа в Плевен: Шестима ранени при сблъсък на автомобили**

Полиция

### Информационен бюлетин на МВР – Плевен: Сводка за инциденти и оперативна информация

**Пътнотранспортни произшествия**

На 21 септември около 13:30 часа в полицията в Плевен е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на главния път в района на местността „Шумата“. Екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР е посетил мястото на инцидента и е извършен оглед. Установено е, че 61-годишна водачка на „Пежо“ е изгубила управление над автомобила, който е навлязъл в насрещната лента и се е сблъскал с лек автомобил „БМВ“, управляван от 61-годишен мъж. Колата на шофьора на „БМВ“ е излязла от пътното платно, след което „Пежо“-то се е сблъскало челно с движещото се зад него „Рено“, с румънски водач. И тримата водачи, както и тримата пътници в „Рено“ са транспортирани в ЦСМП – Плевен. 61-годишният шофьор на „БМВ“ е диагностициран с фрактура на петата, без опасност за живота. Водачите са проверени за употреба на алкохол и наркотици и пробите са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

**Досъдебни производства**

В РУ – Левски е образувано досъдебно производство за шофиране след употреба на наркотици. На 22 септември в 22:25 часа на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ е проверен 24-годишен водач на „Опел“. Направеният наркотест е установил положителна проба за амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа и такива са предприети действия за разследване под наблюдението на РП – Плевен.

**Бързи полицейски производства**

На 23 септември в град Долни Дъбник на улица „Христо Янчев“ е спрян за проверка товарен автомобил „Ивеко“. Водачът – 44-годишен, е тестван за употреба на алкохол и дрегерът е показал концентрация над 0.5 промила. При проверка се оказало и че водачът има предишна осъдителна присъда за шофиране с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Уведомен е прокурор и е образувано бързо производство.

**Пожарна безопасност и защита на населението**

От 20 до 23 септември в област Плевен са погасени множество пожари в сухи треви, отпадъци и нискостеблена растителност. Пожарите са предизвикани от небрежност при боравене с открит огън. На 21 септември при пожар край село Староселци са се намесили и местни жители с трактор. На 22 септември в ж.к. „Дружба“ е възникнал пожар в лек автомобил „БМВ“. На 22 септември са извършени и технически дейности по разчистване на пътното платно след ПТП в парк „Кайлъка“ и отваряне на блокирана входна врата в Гулянци.

Информационният бюлетин е предоставен от МВР – Плевен.