Тежка катастрофа край Плевен: загинал и пострадал при ПТП на I-3

Полиция

Информационен бюлетин на МВР – Плевен съобщава за тежка катастрофа край Плевен, в която има загинал и пострадал.

На 21 август в 13:51 часа е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на главен път І – 3, близо до разклон за Разсадник. На място е пристигнал екип на сектор „Пътна полиция“ и е извършен оглед. Установено е, че 31-годишният водач на товарен автомобил „Ман“ е загубил контрол над превозното средство и е навлязъл в насрещното движение на десен завой. Шофьорът на товарен автомобил „Мерцедес“, опитвайки се да избегне удара, също е навлязъл в насрещното движение и е блъснал челно лек автомобил „Дачия“. При инцидента на място е загинал 50-годишният шофьор на лекия автомобил. Пострадал е и водачът на товарен автомобил „Ман“, който е приет в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен с множество фрактури на прешлените, но без опасност за живота. И двамата шофьори на камионите са тествани за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

Съдействие на мястото на инцидента е оказано от екип на РС ПБЗН – Плевен. По време на огледа главният път е бил затворен и е осигурен обходен маршрут през селата Садовец и Крушовица. В момента движението е възстановено. РП – Плевен е сезирана за случая, като е образувано досъдебно производство.

През последното денонощие пожарникарите в Плевен са погасили пожари в отпадъци и сухи треви в Затвора – Плевен и в град Славяново на ул. „Оборище“. В село Крушовене екипът на УПБЗН – Долна Митрополия е пристигнал на място след сигнал за пожар в частен двор, който е обхванал и къща. Изгоряла е покривна конструкция от 30 кв.м, а причината е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са сградите в близост.

От РДПБЗН – Плевен отново напомнят за категоричната забрана за палене на огън на открито. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

На 21 август екип на РСПБЗН – Плевен е оказал техническа помощ за транспортиране на трудноподвижен човек в жилище в ж.к. „Дружба“ в Плевен. В 11:43 часа служители от РСПБЗН – Никопол са реагирали при инцидент с технически неизправна газова бутилка в санитарно помещение в жилище в града. При инцидента няма пострадали, но са унищожени бойлер, две врати и газовата бутилка.

Източник: Информационен бюлетин на МВР – Плевен.