Трима задържани след груб сблъсък в Пордим, образувани производства.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, става ясно, че в Плевенска област са се разразили няколко инцидента, които са изисквали полицейска намеса.

На 30 юли в град Пордим спречкване между две групи е прераснало в сериозен сблъсък, което наложило намесата на служители на Първо РУ – Плевен. Тридесет и трима годишен, тридесет и един годишен и шестдесет и пет годишен мъж са задържани за грубо нарушаване на обществения ред. За пострадалият 47-годишен мъж със счупен глезен е оказана медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

Същото денонощие, на булевард „Христо Ботев“ в Плевен, е била задържана 32-годишна жена, управляваща автомобил под въздействието на бензодиазепини, канабис, амфетамин и метамфетамин. Предстои провеждане на медицинско изследване, след като е била изведена кръвна проба за лабораторен анализ.

В района на Второ РУ – Плевен е започнато досъдебно производство срещу 37-годишен мъж, който пречел на полицаи да изпълнят задълженията си в жилищен блок в квартал „Сторгозия“.

На 30 юли, в Гулянци, е спрян товарен автомобил „Шкода“, управляван от 34-годишен водач с положителна проба за метамфетамин. Съставен е акт и започнато е бързо производство.

В жилищен комплекс „Дружба“ 37-годишен шофьор, управляващ „Мерцедес“, е отчел алкохол над 0.5 промила в алкотест. Съставен е акт и са взети кръвни проби.

Отдел „Пожарна Безопасност и Защита на Населението“ е реагирал на няколко пожара в сухи треви и отпадъци през изминалото денонощие в различни селища, сред които Коиловци и Червен бряг. В Плевен, пламъците на запалени отпадъци на площад „Македония“ са били локализирани и погасени без материални загуби.

Работата по всички случаи продължава под надзора на съответните разследващи полицаи и прокурори.