Абрашев участва в честването на 116 години от Независимостта България

Областна администрация Плевен


Областният управител Николай Абрашев се включи в тържествения ритуал по повод отбелязването на 116 години от обявяването на Независимостта на България. Честването се проведе днес, 22 септември пред паметната плоча срещу входа на ДКТ „Иван Радоев”, на площад „Стефан Стамболов“ и започна в 11:00 часа.

В тържествената церемония участие взеха военнослужещи от Плевенския гарнизон, военнослужещи от ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен.

Сред присъстващите бяха и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, доц. д-р Иван Малкодански, заместник-кметовете Елина Димитрова и Маргарита Бахнева, Лидия Петкова – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“ на Община Плевен, родолюбиви граждани, ученици и гости на града.

Слово по повод 116 години от обявяването на Независимостта на България произнесе кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов.

Като акт на признателност венци и цветя поднесоха държавни институции, обществени организации и граждани. На този ден отдаваме почит в знак на признателност на онези, които дадоха живота си в освободителната борба и отвоюваха Независимостта на нашата Родина. Които със своите действия дадоха пример за единство в съдбовните за нацията ни моменти!