Академичен оркестър и солисти впечатляват на Лауреатски дни „Катя Попова“

Последни новини


Академичният симфоничен оркестър на Националната музикална академия и солисти ще изнесат концерт на сцената на XXXII издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ в Плевен тази вечер. Музикалното събитие ще започне в 19:00 часа в зала „Катя Попова“ и входът е свободен, но с покани.

Програмата на концерта включва изпълнения на Концерт за кларинет и камерен оркестър от Любомир Пипков, Концерт за виолончело и оркестър от Веселин Стоянов и Концерт за пиано и оркестър № 3 от Панчо Владигеров. Солистите, които ще участват в изпълненията, са Никола Николов (кларинет), Пламена Манолакева (виолончело) и Ангел Ялъчков (пиано).

Никола Николов, студент в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ по кларинет и оперно-симфонично дирижиране, е участвал в майсторски класове на изтъкнати кларинетисти като Мартин Фрост и Пол Майер. Виолончелистката Пламена Манолакева е носителка на множество награди, включително от Националния конкурс „Светослав Обретенов“ и Международния конкурс MAGIC. Пианистът Ангел Ялъчков има над 40 международни награди и е стипендиант на програми и фондации като „Америка за България“ и „Св. Св. Кирил и Методий“.

Фестивалът Лауреатски дни „Катя Попова“ – Плевен е подкрепен от Министерството на културата на Република България, а организатори са Община Плевен и Плевенска филхармония.