Александър Янев – ключов принос за първата титла на Рилски спортист.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Баскетболният играч Александър Янев от Рилски спортист не скри своята вълнение след като клубът завоюва своята първата шампионска титла в категорията за мъже. С огромен принос в решаващия четвърти сблъсък срещу отбора на Балкан, Янев се отличи с впечатляваща игра, особено в заключителната част на мача.

Янев изрази своите чувства след победата: „Освен неописуемото удовлетворение от печеленето на шампионат, трябва да подчертая и невероятното ни желание, което вложихме за тази победа. Моите съотборници показаха истински характер по време на финалните серии и в предишните игри против Плевен, които не бяха никак лесни, чрез изиграването на пет тежки мача. Също и през трудния период срещу Ботевград. Убеден съм, че нашата вяра и твърда воля имаха важна роля. Във финалния четвърти мач всеки даде максимум от себе си.“

Той продължи с отделянето на шампионската титла като заслужена награда за упоритата работа на целия отбор през годината. „Тази победа е за всички нас – отбора, треньорския щаб и верните фенове на Рилски спортист, както и моето семейство и приятели, които безусловно ни подкрепяха. Освен това надявам се на по-голяма поддръжка в бъдеще,“ добави той.

Янев, който е загрижен за развитието на младите баскетболисти, сподели своята надежда да продължи да помага в тяхното оформяне като спортисти. Той напомни младите играчи да работят здраво, за да могат да реализират своите амбиции и да станат шампиони.

Завършвайки, Янев сподели, че все още не е подновил своя договор и очаква предстоящи разговори през лятото. Баскетболистът изказа благодарност към феновете, отбелязвайки как стадионът в Самоков се напълни до край и стана малък за наплива на зрители, което насърчи президента на клуба да започне строежа на по-голяма зала. Той се надява, че следващият сезон ще донесе още повече подкрепа не само в Самоков, но и извън него, атмосферата в Ботевград и Плевен показа колко е важна поддръжката на публиката.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com