Ансамбъл „Българе“ гостува в Плевен със спектакъла „Осмото чудо“ [ПзП]

Култура

„Осмото чудо“ – най-въздействащият спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, ще бъде представен на плевенска сцена. Това ще се случи на 13 юни от 20.30 ч. в Летния театър в „Кайлъка“.
Триумфален е успехът по сцените в страната на четвъртия спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Осмото чудо“. Мащабният проект с участието на холивудската знаменитост Бен Крос за малко повече от година след премиерата на 14 юни 2016 г. е игран в пълната си и в кратката си версия повече от 50 пъти, от които 4 – на престижната сцена на НДК.
Интересът към четвъртия авторски проект на „Българе“ се оказа огромен, за изненада и радост на създателите му. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъла Христо Ив. Димитров, чиито солови изпълнения са акцент в добруджанската и тракийската картина.
ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ СТАРТИРА НА 29 март
– билетен център на бул.„Д. Попов” № 15,тел.0887 44 52 64
– билетен център в читалище „Съгласие”, тел. 0879 911 363
Още от тази категория:Фолклорен ансамбъл „Българе” ще разтърси Плевен с…Баба Марта гостува в ДГ „Снежанка“…Тереза Маринова гостува в СУ „Иван…Тереза Маринова гостува и в Спортното училище в Плевен

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg