Арт школа „Колорит” откри новото си студио с изложба и с вест за поредно голямо отличие [ИП]

Култура

Арт школа „Колорит” вече има нов дом. Така една дълго преследвана мечта – просторно и светло студио, в което децата да творят, вече е сбъдната. „С много любов и с цялото си чувство за естетика подредих всичко в него. Вярвам, че децата ще се чувстват щастливи и вдъхновени на новото място”, сподели ръководителката на школата Майя Ананиева.
Както подобава на една арт школа новият дом беше открит с изложба. „Рисунките са изпълнени върху коприна – уникална техника, която дава възможност за изява на децата. Сложна, трудоемка, но изключително ефектна и въздействаща. Представен е подводния свят в цялата му красота и пъстрота”, обясни Майя Ананиева. В близо 70 творби плуват невероятно красиви риби, медузи и октоподи. С тази колекция школа „Колорит” ще се представи  на Биенале на детското изкуство в Иран.

През целия ден вчера ръководителката на школата посрещаше гости в уютната и артистична атмосфера на новото студио. На стените му, наред с многото картини на Майя Ананиева и на нейните ученици, са подредени и отличията от престижни конкурси от всички краища на света.

Към тях ще се присъедини и поредното, което „Колорит” печели от Международния детски форум „Малък битолски Монмартър”. Само преди дни е дошла радостната вест, че школата отново печели „Златна четка” за колекция. Това дава възможност на две деца от школата и тяхната ръководителка да участват през месец май в Световния арт фестивал в Битоля.

Децата от Арт школа „Колорит” са подготвили и своята колекция от рисунки, която ще бъде изпратена за участие в конкурса в Португалия. Тази година темата на конкурса е „Пеперуди”. „Така че от Плевен ще отлети едно пъстро ято от пеперуди с надеждата, че ще успеем да се класираме и да бъдем участници в невероятния световен форум – пленер в Португалия”, каза Майя Ананиева, допълвайки щастливо, че куп награди пристигат всеки ден и трудно смогват да обявят всяка една от тях.
В артистичната и изпълнена с хармония атмосфера на новото студио малките колоритчета ще имат ново вдъхновение да създават своите картини, с които ще печелят поредните награди по света.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com