Балотаж ще определи кмета на Коиловци между Габрова и Василева

Общество


На балотаж ще се избере новият кмет на село Коиловци, след като Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен обяви окончателните резултати от проведените вчера частични местни избори. Според резултатите публикувани на сайта на ОИК, в селото ще се проведе втори тур, на който ще се състезават Валя Габрова от коалиция „Левицата!“, получила 164 гласа, и Миглена Василева, кандидат на партия ГЕРБ, събрала подкрепата на 150 избиратели.

В деня на вота в Коиловци участие взеха 404 от възможни 702 избиратели. Изборният процес премина спокойно, като гласуването се осъществяваше в две секции – една стационарна и една подвижна. Общият брой на кандидатите за позицията на кмет беше четирима.

Нуждата от избори възникна след като ОИК в Плевен прекрати предсрочно мандата на предишния кмет Мирослав Илиев. Във връзка с това, на 27 юни Общинският съвет на Плевен назначи Даниела Петкова за временно изпълняваща длъжността кмет на Коиловци. Тя ще изпълнява функциите на длъжността до момента, в който новоизбраният кмет положи клетва.

Източник на информацията: БТА.