Баскетболистите на „Спартак“ дриблираха с децата от ЦДГ „Слънце“ в Плевен [ПД]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Юношите на баскетболния „Спартак“ – Плевен, Даниел Диков и Никола Кирилов дриблираха с хлапетата от ЦДГ „Слънце“, информират от клуба.
Въпреки че сезонът за мъжкия отбор на Спартак приключи, баскетболът продължава да бъде актуален. Днес юношите на плевенския клуб Даниел Диков и Никола Кирилов бяха на гости на децата от ЦДГ „Слънце“.
Двамата баскетболисти бяха посрещнати от малчуганите с дружно “Здравейте” и ръкопляскания. Те разказаха на децата какво представлява играта, как самите те са се запалили по нея и отговаряха на въпросите им, които не бяха никак малко.

След това двамата показаха какво могат с оранжевата топка в салона на детската градина и отделиха по малко време на всяко едно от хлапетата, коeто прояви желание да се пробва. Посещението на играчите на „Спартак“ завърши с обща снимка с децата и с раздаване на автографи.
Тази визита постави начало на баскетболния уикенд в града под Панорамата, който ще включва и детски баскетболен фестивал. Събитието ще се проведе в зала “Балканстрой” на 28 и 29 април. В него се очаква да участват повече от 100 деца от цяла България.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com