„Баскетболна школа Балкан изпреварва БУБА след петгодишно доминиране“

БАСКЕТБОЛ Спорт


След половин десетилетие, в което БУБА баскетбол доминираше в състезанията на мъжките клубове в България, тази година светкавица във върха на класацията на BGbasket.com носи школата на Балкан. С минимална преднина от една точка, баскетболистите на Балкан са лидери в общата верига от резултати за сезон 2023/2024, укрепвайки своята позиция като сила в спорта.

Останалите места в топ тройката заемат БУБА, които падат на втора позиция след няколко години начело, а баскетболистите на Черно море Тича осигуряват третото място, потвърждавайки своите традиции в силното присъствие в класациите. Разликата между първите три отбора е тесна, като те се отличават с не повече от четири точки разстояние.

Разпределението на точките се извършва по установена система, където шампионите получават десет точки, наставащите втори – девет, и така нататък до осмо място, което донесе три точки. Всички отбори, които завършат извън топ осем, получават по две точки.

След приключването на националните първенства, резултатите за юношески отбори са финализирани, и тук следваме публикацията на последните резултати в различните категории за сезона 2023/2024.

Общото класиране на клубовете при младежите в мъжката категория представя следната картина:

1. Балкан – 45 точки (5 отбора във финали)
2. БУБА Баскетбол – 44 точки (6 отбора във финали)
3. Черно море Тича – 41 точки (6 отбора във финали)
4. ЦСКА – 37 точки (4 отбора във финали)
и така нататък до края на класацията.

В отделните първенства на различните възрастови категории, първенците са съответно за юноши U19 – Балкан, за момчета U17 – също Балкан, юноши U16 – ЦСКА, U15 – Миньор 2015, и продължава с останалите категории, в които първите позиции вземат Черно море Тича (момчета U13) и БУБА Баскетбол (момчета U12).
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com