Благотворителен бал събра 30 000 лева в подкрепа на дарителската дейност на фондация „Св. Иван Рилски” [ИП]

Общество

За седма поредна година Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен, организира Пролетен благотворителен бал за набиране на средства за безплатни зъбни протези за възрастни хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени, претърпели операция заради карцином на гърдата.
Над 200 бяха гостите на бала, които д-р Елиза Георгиева  – управител на Фондацията, посрещна в стилно украсената зала на ресторант „Ростов”.
„Благодаря на всички вас, които станахте част от доброто. За тези седем години, благодарение на вас, успяхме да дарим безплатни протези и да върнем усмивките на 1 028 социално слаби хора, финансирахме 11 конструктивни операции на жени с карцином на гърдата. Без вашата подкрепа, нямаше да мога да ви разкажа всичко това”, обърна се с благодарност към присъстващите д-р Елиза Георгиева в началото на вечерта.

За благотворителната дейност на фондацията д-р Георгиева получи плакет от Борислав Михайлов, връчен й от Дочко Дочев, председател на Общински съвет – Левски. Приемайки го д-р Георгиева обеща, че следващата година Борислав Михайлов ще е сред гостите, участващи в благотворителния търг.
Общата сума, събрана от благотворителната вечер, е 29 625 лв. Средствата са от благотворителните куверти, от проведения търг, от томбола и благотворителен базар.
В благотворителния търг бяха разиграни уникална 3-литрова бутилка вино, произведения на изкуството и фотопринтове върху стъкло на авторски снимки на д-р Елиза Георгиева.

Най-ценни в търга бяха четири икони. Две от тях са дарени от д-р Румен Стоянов от МБАЛ „Св. Панталеймон“и Люба Ангелова – собственик на бутик. Най-скъпо продадените предмети в търга бяха двете икони, изработени от Красимир Стойчев върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир.

На организирания благотворителен базар бяха предложени за продажба предмети, изработени от учениците от клуб „Инстинкт за добро“  с ръководител Стела Евстатиева в ОУ „Д-р Петър Берон“, гр. Плевен, Клуб млади художници от град Оряхово, авторски бижута на художничката Вяра Савова и на Емилия Дойчинова, а Наталия Цоневска от Групата за взаимопомощ към Фондацията се включи с изкусно украсени сладкиши.

Специални гости на благотворителния бал бяха народната певица Гуна Иванова и танцьорите от фолклорен клуб „Веселяци”. Водещи на вечерта отново бяха журналистката Гергана Дончева и актьорът Веселин Плачков.

Благотворителния бал уважиха с присъствието си бизнесмени, банкери, лекари, общински съветници. Сред гостите бяха народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, областният управител Мирослав Петров.

 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com