Благотворителен Концерт в Плевен Събра 8 160 лв. за Фотоволтаична Инсталация на Хижа „Плевен“

Последни новини


В Плевен се проведе благотворителен концерт, който събра внушителната сума от 8 160 лв. за една вечер в подкрепа на изграждането на фотоволтаична инсталация за хижа „Плевен“. Събитието, организирано от Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен“, Сдружение и Общински комитет „Васил Левски“ – Плевен и Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ – Плевен, привлече вниманието на местната общност и се радваше на подкрепата на Община Плевен.

Концертът се състоя под надслов „Пролет в планината“ в зала „Катя Попова“, където Общински хор „Гена Димитрова“ под диригентството на Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков представиха на публиката популярни евъргрийни, класически и фолклорни произведения. Вдъхновяващите изпълнения бяха посрещнати с нестихващи аплодисменти от благодарните зрители.

От сцената бяха отправени специални благодарности от доц. д-р Венцислав Росманов, председател на ТД „Кайлъшка долина“ – Плевен, който изрази признателност към всички дарители: „Благодаря на всички, които дойдоха да подкрепят нашата кауза – нашата публика, музикантите, организаторите и приятелите на хижа ‘Плевен‘“. Допълнителни благодарности бяха изказани и към Надя Генова и д-р Галина Цветкова за техните неизмерими усилия в организацията на събитието.

Освен събраните средства от концерта, допълнително се приемат дарения и по дарителската сметка на Фондацията. Общата сума, събрана до момента включва приносите от концерта и дарителските куверти, достига почти 23 000 лв. За оставащата част от необходимите средства за възлизащите на около 30 000 лв. инсталации е отворена възможността за допълнителна подкрепа.

Хижа „Плевен“ е архитектурен бисер и популярен туристически обект, разположен в местността Бъзов дял, северното подножие на Стара планина. Комплексът предлага множество удобства за посетителите, като реновирани стаи, ресторант и библиотека с разнообразна литература, и е популярен не само през зимните, но и летните месеци. Под егидата на ТД „Кайлъшка долина“, хижата съчетава комфорт и близост до изключителни природни забележителности като връх Ботев и пещера Водните дупки.