Близо 2 300 граждани вече са подкрепили подписката за спасяване на спортната база в Плевен [ПД]

Общество

Близо 2 300 граждани вече са подкрепили подписката за спасяване на спортната база в Плевен, информираха за Plevendnes.com организаторите. Документът е позициониран срещу централния Мол в града и може да бъде подписан от всички желаещи до 20 април. Подписката е достъпна и през почивните дни.
Тя е адресирана до министър-председателя Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на спорта Красен Кралев и ще бъде представена на тяхното внимание.
Инициаторите на кампанията настояват ултимативно управляващите да предприемат конкретни действия в срок от 60 дни. „Искаме финансиране за основен ремонт на стадиона – на базата на изготвения проект, който официално и публично беше представен на обществото. Искаме финансиране за дострояването на Многофункционалната спортна зала на мястото на Колопистата. Искаме финансиране за обновяване и поддръжка на всички спортни съоръжения в града. Понеже знаем, че сте много заети, няма да ви описваме в дълги страници всичко, което ни се иска, а просто ви каним да се разходите из града ни и сами да се убедите, че за плевенските деца няма спортно бъдеще“, се казва в подписката.
Във връзка с темата за трагичното състояние на спортната база в Плевен кметът Георг Спартански информира в социалната мрежа, че ще покани на среща граждани и медии, за да обсъдят въпроса.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com