Близо 200 плевенчани на възраст от 2 до 90 години на пешеходен поход

Последни новини


Плевен, 07 октомври 2024 г. — Близо 200 жители на Плевен от всички възрасти се включиха в пешеходния поход, организиран от Община Плевен в парк „Кайлъка“ на 5 октомври. Инициативата, посветена на Световния ден на ходенето, е част от Спортния календар на Община Плевен за 2024 година. Най-младият участник беше на 2 години и се включи в похода самостоятелно, докато 90-годишната баба Зинка беше най-възрастната участничка и впечатли с изключителната си форма.

Участниците имаха възможност да избират между два маршрута – кратък и дълъг. На сборния пункт на Бригадирската поляна бяха организирани разнообразни спортни игри и забавления. Участниците също така имаха шанс да спечелят награди като тениски и раници чрез томбола.

Целта на спортното събитие е да се подкрепят систематичните физически активности, като в частност се акцентира на ходенето и неговото значение за здравето и добрата форма. Световният ден на ходенето се организира от Българска федерация „Спорт за всички“ за 32-и пореден път, с акцент върху здравето, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст и социален статус.