Близо 800 кандидат-студенти ще се явят на предварителните изпити в Медицинския в Плевен   [ИП]

Образование

Приключи приемът на кандидатстудентски документи за явяване на предварителната изпитна сесия, като за поредна година зрелостниците имаха възможност да заявят желанието си за явяване на изпит по три начина – онлайн чрез сайта на университета, на място в Ректората и чрез кандидатстудентските бюра в цялата страна. Общо 778 кандидати са подали документи за явяване на предварителните изпити, от които най-много са предпочели електронното записване – 375; кандидатите, които са се записали на място, са 353, като само 50 са предпочели да кандидатстват чрез бюрата. На теста по биология на 24 март ще се явят 139 кандидат-студенти, а на изпита по биология на 25 март – 601 зрелостници. На втория конкурсен изпит по химия на 14 април ще се явят 598 кандидати.
Висшето училище в Плевен първо от медицинските университети в страната въведе провеждането на предварителни изпити, а от тази година специално за кандидатите за бакалавърските програми организира и първите изнесени изпити в Монтана и Видин.
Редовните изпитни дати в МУ-Плевен са през месец юли 2018 г. – на 3 юли по биология и на 10 юли – по химия, за специалностите „Медицина” и „Фармация”, а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 23 юли.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com