Богдан Петков за бъдещето на Sesame НБЛ: Надежди за оставащите отбори

БАСКЕТБОЛ Спорт


В очакване на стабилност в българския баскетбол, Богдан Петков изразява надеждата си, че текущият брой тимове в Sesame НБЛ ще остане непроменен за следващия сезон. Ръководителят на баскетболния клуб Спартак Плевен е сред първите, които изказаха поздравления към инж. Петър Георгиев за успеха на Рилски спортист да спечели титлата във вътрешното първенство.

„Представянето през този сезон беше трудно и изпитание с много предизвикателства за отборите,“ отбелязва той. Петков подчертава значимия принос на Георгиев за спорта и града Самоков, като добавя, че би се радвал Плевен да има подобен ръководител.

Относно бъдещето на лигата, Петков указва, че Спартак Плевен планира да участва и в следващия сезон, въпреки че, освен финалистите, всички тимове, включително и тяхната формация, са се сблъсквали с различни трудности. Той изразява благодарност към федерацията и министъра на спорта за тяхното разбиране и подкрепа.

Въпреки затрудненията в някои клубове и по отношение на участието в общото събрание, Петков се надява, че число на отборите в лигата ще се запази и дори може би ще се увеличи, благодарение на възможните нови ангажименти от други градове. Той призовава за оптимизъм и уверява, че ръководството на БФБ и колегите ще се стремят към поддържането на лигата с 12 отбора.

Заключително, Петков коментира, че неофициалните данни показват, че баскетболът заема второ място по популярност сред спортовете в България, с по-висок телевизионен рейтинг от волейбола и след футбола, което ясно очертава растящия интерес към играта.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com