Бърз влак удари работник, ранен друг на жп прелез Плевенско.

Плевен днес


Съгласно информация от инж. Бойчо Скробански, член на Националния борд по разследване на инциденти в транспорта, експресният влак, ударил един железопътен работник, доведе до смъртта му и причини раняване на друг, преминал с висока скорост от 110 км/ч наблизо до Плевенска област.

Събитието, което възникна край водохранилище „Горни Дъбник“, ангажираше две жертви, засегнати от локомотива, като единият от тях не успява да оцелее. От корпорацията за поддръжка на железопътната инфраструктура в страна беше посочено, че пострадалите бяха служители на фирмата и в момента на инцидента са били ангажирани с работни дейности по трасето.

Инж. Скробански разкри подробности относно произшествието, описвайки, че около 22:00 часа вечерта на предходния ден, тежка подбивачна машина, използвана за поддръжка на железопътната линия, е напуснала гарата в Телиш с насочване към пространството между Телиш и Горни Дъбник. „След завършване на пътуването и спирането на необходимото място, от машината излизат техническият ръководител и главният инженер на секцията във Враца. В този момент влакът минава през съседния път №2 и се удря в техническия ръководител, като моментално го лишава от живот“, допълва инж. Скробански.

Машинистът на влака веднага пристъпва към извършване на спешно спиране, с необходимото разстояние за спиране между 700 и 800 метра. „Другият работник беше захванат от въздушния поток, получавайки леки травми, натъртвания и ожулвания. Той е при съзнание и оцеля. Получава незабавна медицинска помощ в болницата на Плевен“, завършва информацията инж. Скробански.

Информацията за този материал е предоставена от dnes.bg.