Венци и цветя в Ловеч по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България [ЛТ]

Ловеч

Венци и цветя бяха поднесени на местата за памет в Ловеч на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България. Това стана пред паметната плоча на загиналите Ботеви четници, част от скулптурната композиция, посветена на Априлското въстание, както и пред паметника на Тодор Кирков – Войводата на площад „Тодор Кирков“.
В церемонията участваха заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, представители на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, на Регионалния исторически музей, военно-патриотични организации, граждани.Духовият оркестър при Община Ловеч с диригент Тотко Рогашки изпълни патриотични маршове. Точно в 12 часа, когато по традиция се включват сирените в продължение на 2 минути, всички на площада отдадоха почит на загиналите герои със ставане на крака.
 
 

Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu