Вернисаж  „Православни ценности” представят в хотел „Ростов” [ИП]

Култура

Изложба, посветена на 25-годишнината от създаването на интерпарламентарната Асамблея по православие, ще бъде открита на 29 март в галерията на хотел „Ростов” – Плевен.
Със свои творби ще участват художници от Плевен, Русе, Стара Загора, Пловдив, Благоевград, Казанлък, Шумен, Велико Търново, София, Габрово, София, Добрич, Благоевград. Ще бъдат представени 12 автори, които участват в експозицията с по три свои платна на тема „Православие”.
Плевен ще бъде представен от Огнян Кузманов. Сред участниците е Николай Бузов – един от най-добрите български абстракционисти. Домакинът на събитието – Васил Антонов – народен представител и зам.- председател на Комисията по вероизповедания и парламентарна етика в НС и член на Международния секретариат на ИПАП, ще включи и няколко творби от личната си колекция – платна на Валентин Тулешков, Анатолий Станкулов, Роман Кисьов, Георги Божилов – Слона, Деница Гацинска и др.
С вернисажа ще бъде открита и новата арт зала в хотел „Ростов” – „РОС-АРТ.
Откриването е от 18 часа, на 29 март, четвъртък.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com