ВИЖ КАКВО ПРЕДЛАГА ОБЩИНА ЛОВЕЧ НА ДЕЦАТА В НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО [ЛТ]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

През това лятото за децата от Община Ловеч са предвидени множество събития и представления. Всяка една от културните институции има свои акценти, ето част от тях през месец юни.
Традиционното „Забавно лято“ на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч започва 21 юни в Попската градина в Ловеч, като в най-скоро време ще бъдат известни и останалите дати до края сезона (Виж отделна програма).
Библиотеката организира и събитието „Сладкодумко чете, разказва и играе“, от 18 юни (понеделник) в Детския отдел. То включва четене на глас, упражнения по изработване на читателски дневник, както игрите „Не се сърди, човече” , „Домино”, пъзели, шах и други. Всеки ден от 10.00-14.00 и от 14.00-16.00.
Драматичен театър Ловеч на 9 юни, събота, представя „Хензел и Гретел“ по Братя Грим с режисьор Дарко Ковачовски, сценография и костюми: Надя Василева – Ковачовска, участват Слава Георгиева, Силвия Чобанова, Петър Стойчев, Явор Костов. Спектакълът е в салона на Драматичен театър – Ловеч, от 11:00 ч.
Театърът има още една детска постановка на 23 юни – „Рапунцел“ – по Братя Грим с режисьор: Кристиана Бояджиева, сценография и костюми Надя Василева – Ковачовска и с участие на Златина Никифорова, Гьорги Трайков, Нина Суванджиева, Петър Стойчев и Катя Йочева. Представлението е от 11:00 ч.
На 9 юни се провежда Четвърти младежки фестивал за модерни танци „Танцуващо бъдеще“ – Ловеч 2018 г., на сцената на пл. „Тодор Кирков“, от 19:30 ч.
На 28 юни е Националният конкурс „Мис славната България“ на сцената на Ловешка средновековна крепост, от 21:30 ч.
За малките граждани ще е интересно да видят и историческия фестивал „Мелта – сенките на предците“ на 30.06. – 01.07. (събота и неделя). Това ще се случи на сцената на Ловешка средновековна крепост, с участието на сдружение „Дукс Антика“.
Уникалната историческа възстановка включва представяне на периода на траките и ранен Рим, бит, занаяти и военно дело. На едно място ще могат да се видят тракийски пелтасти (наемници в чужди армии), римски легионери, готски, скитски и хунски бойци и български конници.
Лагерните атракции включват детски школи, стрелба с лък, занаятчийски презентации, пазар на роби, викторини с награди. В неделя ще има дефиле на антична мода, както и конкурс за най-добре облечен посетител. Подробности могат да се видят в отделна програма.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu