Вътрешен министър Стоянов (в оставка) възстанови РПУ-Белене.

Общество


Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов откри възстановеното полицейско управление в град Белене, което беше закрито преди две години по решение на тогавашното ръководство на МВР. „През юни 2022 г. по неясни критерии и въз основа на някакви анализи и неясни математически формули, само с помощта на един подпис тогавашният министър Бойко Рашков закри множество полицейски управления, групи за охрана на държавната граница, както и множество районни полицейски управления, сред които и РПУ-Белене“, каза министърът в оставка Стоянов.

Според него не било подходящо да се функционира с ограничения на структурите и щата, особено в контекста на нелегалната миграция и нуждата от повишаване на сигурността на гражданите. „Вярвам, че с възстановяването на РПУ-Белене ние значително ще намалим времето за реакция на нашите колеги при нарушения на обществения ред. Също така ние ще възвърнем у гражданите чувството за справедливост, сигурност и спокойствие“, заяви Стоянов, като добави, че се надява на намаляване на регистрираните престъпления и на значително увеличение на процента на тяхната разкриваемост. „Гордеейте се, че сте част от МВР! За мен е чест да бъда вашият министър“, заключи Калин Стоянов.

Кметът на Белене Милен Дулев също изрази благодарност за възстановяването на управлението и заедно с министъра прерязаха лентата на церемонията. Ръководител на РПУ-Белене, отговарящ за града и пет села, беше назначен старши инспектор Дилян Христов, съобщиха от МВР.

Информацията за статията е предоставена от Мая Ценова от БТА.